Predstavitev

VIZITKA

Sedež zavoda

Goriška lekarna Nova Gorica
Rejčeva ulica 2
5000 Nova Gorica

Telefon: +386 5 330 34 50
Fax: +386 5 330 34 49

Elektronski naslov: tajnistvo@goriskalekarna.si
Spletna stran: www.goriskalekarna.si

Davčna številka: SI35629711
Matična številka: 5054532
TRR: 01284-6030275474

 

Poslanstvo Goriške lekarne je posredovanje najsodobnejših spoznanj s področja zdravil, zdravljenja in zdravja pacientom, zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem ter kakovostna, varna in učinkovita oskrba z zdravili in drugimi izdelki za podporo zdravljenju in zdravju.

 

Ustanovitelji: Mestna občina Nova Gorica, Občina Šempeter-Vrtojba, Občina Brda, Občina Kanal, Občina Miren-Kostanjevica, Občina Renče-Vogrsko.

DEJAVNOST GORIŠKE LEKARNE

Goriška lekarna zagotavlja preskrbo prebivalstva ter zdravstvenih zavodov in drugih organizacij z zdravili.

Poleg osnovne lekarniške dejavnosti izvajamo preskrbo s pomožnimi zdravilnimi sredstvi, medicinskimi pripomočki, sredstvi za nego in drugimi sredstvi za zdravljenje in varovanje zdravja, s prehranskimi izdelki in dopolnili, s predmeti splošne rabe ter izdajamo veterinarska zdravila.

Smo pomemben vir najsodobnejših spoznanj o zdravilih, zdravljenju in ohranjanju zdravja za paciente, zdravnike in ostale zdravstvene delavce.

Naši strokovnjaki svetujejo:

  • pri predpisovanju, uporabi zdravil in optimiranju zdravljenja z zdravili,
  • pri optimiranju samozdravljenja,
  • pri izbiri in optimiranju uporabe kombinacij zdravil, prehranskih dopolnil in hrane,
  • pri izbiri in uporabi medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil in kozmetičnih izdelkov ter izdelkov splošne rabe povezanih s podporo zdravljenju, ohranjanju in izboljšanju zdravja,
  • v zvezi z zdravim načinom življenja in sodelujejo pri preventivi in promociji zdravja.

V Goriški lekarni smo vključeni v sistem odkrivanja, ocenjevanja, razumevanja in preprečevanja neželenih učinkov zdravil in drugih spoznanj o varnosti zdravil in ukrepanja z namenom upravljanja in zmanjševanja tveganja, povezanega z zdravili, zato ob sumu na neželeni učinek povezan z jemanjem zdravila, ki ga pacient sporoči v lekarno, ustrezno ukrepamo.

Zavod organizira neprekinjeno dežurno službo v Lekarni Nova Gorica.

V zavodu poteka priprava in kontrola kakovosti galenskih in zahtevnejših magistralnih pripravkov za paciente širšega območja Goriške.

Kontrolno analizni laboratorij Goriške lekarne skrbi za upravljanje kakovosti v zavodu in kontrolo kakovosti lekarniških pripravkov.

Goriška lekarna ima status učnega zavoda. Organizirana je mentorska služba za usposabljanje pripravnikov magistrov farmacije, farmacevtskih tehnikov in za opravljanje obvezne študijske prakse za študente Fakultete za farmacijo in dijake srednjih šol farmacevtske smeri.

Skladno z našim poslanstvom omogočamo zaposlenim strokovnjakom stalno izpopolnjevanje svojih znanj in veščin s ciljem zagotoviti vrhunske lekarniške storitve in odlično oskrbo z učinkovitimi, kakovostnimi in varnimi zdravili in drugimi izdelki za paciente in obiskovalce Goriške lekarne.

OGLEJTE SI TUDI

Naši galenski izdelki

BELA OMELA 100 g
Zel bele omele se tradicionalno uporablja v čajih proti zvišanemu krvnemu tlaku.
RIBJE OLJE 180 g
Ribje olje je bogat vir vitamina D, vitamina A ter nenasičenih maščobnih kislin.
KAMILICA 50 g
Kamilico uporabljajte: - notranje proti krčem v prebavilih, proti napenjanju in...
HLADILNO MAZILO 60 g
Hladilno mazilo pomirja, preprečuje manjše izpuščaje in draženje kože dojenčkov...